Instrucţiuni privind siguranţa pentru suflante
- Nu sufla substanţe nocive pentru sănătate, de exemplu, pulberi de lemn de fag sau stejar, pulberi de piatră, azbest. Aceste substanţe sunt considerate a fi cancerigene.
- Nu sufla lichide. Pătrunderea lichidelor creşte riscul de electrocutare.
- Ai grijă ca persoanele aflate în apropiere să nu fie rănite de corpurile străine suflate de aparat.
- În timpul funcţionării, ţine degetele la distanţă faţă de orificiile sculei electrice. Foloseşte suflanta numai cu duza montată pe aceasta. Suflanta care se roteşte te-ar putea răni.
- Asiguraţi o bună ventilaţie la locul de muncă.
- Nu lăsaţi copiii să folosească nesupravegheaţi scula electrică. Copiii se pot răni.
Purtaţi echipament personal suplimentar de protecţie precum ochelari de protecţie şi mască de protecţie a respiraţiei. Folosirea echipamentului personal de protecţie adecvat pentru condiţiile respective reduce expunerea la substanţe nocive.
- În cazul deteriorării sau utilizării necorespunzătoare a acumulatorului, se pot degaja vapori. Acumulatorul poate arde sau exploda. Aerisiţi bine încăperea şi solicitaţi asistenţă medicală dacă starea dumneavoastră de sănătate se înrăutăţeşte. Vaporii pot irita căile respiratorii.
- Nu deschideţi acumulatorul. Există pericol de scurtcircuit.
- În urma contactului cu obiecte ascuţite ca de exemplu cuie sau şurubelniţe sau prin acţiunea unor forţe exterioare asupra sa, acumulatorul se poate deteriora. Se poate produce un scurtcircuit intern în urma căruia acumulatorul să se aprindă, să scoată fum, să explodeze sau să se supraîncălzească.
- Utilizează acumulatorul numai la produsele producătorului. Numai astfel acumulatorul va fi protejat împotriva unei suprasolicitări periculoase.
Feriţi acumulatorul de căldură, de asemenea, de exemplu, de radiaţii solare continue, foc, murdărie, apă şi umezeală. În caz contrar, există pericolul de explozie şi scurtcircuit. |