Punere în funcţiune

  • Utilizaţi numai acumulatori litiu-ion Bosch originali care au aceeaşi tensiune ca cea specificată pe plăcuţa cu date tehnice a sculei dumneavoastră electrice. Utilizarea de alţi acumulatori poate duce la răniri şi pericol de incendiu.

Aşezaţi pe mijloc comutatorul de schimbare a direcţiei de rotaţie (12) pentru a preveni pornirea accidentală. Introduceţi acumulatorul încărcat (6) în mâner până când acesta se fixează perceptibil şi este coplanar cu mânerul.

Cu ajutorul comutatorului de schimbare a direcţiei de rotaţie (12) puteţi schimba direcţia de rotaţie a sculei electrice. Atunci când comutatorul de pornire/oprire (13) este apăsat, acest lucru nu mai este însă posibil.

Funcţionare spre dreapta: Pentru înşurubarea de şuruburi şi strângerea piuliţelor împingeţi spre stânga comutatorul de schimbare a direcţiei de rotaţie (12), până la opritor.

Funcţionare spre stânga: Pentru slăbirea, respectiv deşurubarea şuruburilor şi piuliţelor, apăsaţi spre dreapta comutatorul de schimbare a direcţiei de rotaţie (12), până la opritor.

Pentru punerea în funcţiune a sculei electrice, apăsaţi şi menţineţi apăsat comutatorul de pornire/oprire (13).

Pentru oprirea sculei electrice, eliberaţi comutatorul de pornire/oprire (13).

Cu ajutorul tastei (8) puteţi preselecta în 3 trepte turaţia/numărul de percuţii. Apăsaţi în mod repetat tasta (8) până când reglajul dorit este semnalizat de indicatorul de turaţie (11). Reglajul selectat va fi memorat.

Turaţia necesară/Numărul de percuţii necesar depinde de material şi de condiţiile de lucru, putându‑se determina printr‑o probă practică.

Puteţi regla fără trepte turaţia sculei electrice pornite exercitând o apăsare mai puternică sau mai uşoară a comutatorului de pornire/oprire (13).

O apăsare uşoară a comutatorului de pornire/oprire (13) determină o turaţie mai scăzută. Turaţia creşte odată cu creşterea forţei de apăsare.

Pentru punerea în funcţiune a lămpii, (9) apăsaţi tasta (10). Pentru a deconecta lampa (9), apăsaţi din nou tasta (10).