Instrucţiuni de lucru
- Înaintea oricăror intervenţii asupra sculei electrice scoateţi cablul de alimentare afară din priză.
- Înainte de a pune jos scula electrică, aşteptaţi ca aceasta să se oprească complet.
- Scula electrică nu este adecvată pentru utilizare în regim staţionar. Nu trebuie, de exemplu, să fie prinsă în menghine sau să fie fixată pe un banc de lucru.
În cazul lucrului la înălţime, susţine scula electrică (conform imaginii G).
Porniţi scula electrică, aşezaţi-o cu toată suprafaţa de şlefuire pe materialul de prelucrat şi deplasaţi-o apăsând-o moderat deasupra piesei de lucru.
Randamentul de îndepărtare a materialului şi aspectul şlefuirii sunt determinate în principal de alegerea foii abrazive, de treapta numărului de vibraţii preselectată şi de forţa de apăsare.
Numai foile abrazive impecabile au un randament optim la şlefuire şi menajează scula electrică.
Aveţi grijă să menţineţi o presiune de apăsare constantă, pentru a prelungi durabilitatea foilor abrazive.
Creşterea excesivă a forţei de apăsare nu duce la optimizarea randamentului de şlefuire, ci provoacă o uzură mai puternică a sculei electrice şi deteriorarea prematură a plăcii de şlefuire.
Nu mai folosiţi pentru alte materiale o foaie abrazivă care a fost deja utilizată la prelucrarea metalului.
Utilizaţi numai accesorii de şlefuire Bosch originale.
Montaţi o foaie abrazivă de granulaţie mai fină.
Prin variaţia discretă a presiunii de apăsare, respectiv prin modificarea numărului de vibraţii, aveţi posibilitatea de a reduce numărul de vibraţii dorit pentru discul de şlefuit, fiind menţinută mişcarea excentricului.
Deplasaţi scula electrică apăsând-o moderat şi executând cercuri plane cu aceasta sau mişcând-o alternativ în direcţie longitudinală şi transversală pe piesa de lucru. Pentru a evita crestarea piesei de lucru, de exemplu a furnirului, nu înclinaţi greşit scula electrică.
După terminarea procesului de lucru opriţi scula electrică.