Instrucţiuni de lucru
- Înaintea oricăror intervenţii asupra sculei electrice scoateţi cablul de alimentare afară din priză.
- În cazul în care pânza de ferăstrău se blochează, opriţi imediat scula electrică.
- În cazul debitării materialelor de construcţii uşoare, respectaţi reglementările legale şi recomandările producătorilor de materiale.
Înainte de lucrările de debitare în lemn, plăci aglomerate, materiale de construcţii etc., verificaţi dacă acestea prezintă corpuri străine precum cuie, înşurubare sau altele asemănătoare şi utilizaţi o pânză de ferăstrău adecvată.
Porniţi scula electrică şi conduceţi‑o spre piesa de prelucrat. Aşezaţi talpa de fixare (2) pe suprafaţa piesei de prelucrat şi debitaţi materialul aplicând o presiune uniformă, respectiv cu avans uniform. După finalizarea procesului de lucru, opriţi scula electrică.
Dacă pânza de ferăstrău se blochează, scula electrică se opreşte instantaneu. Depărtaţi marginile făgaşului de tăiere cu o sculă adecvată şi extrageţi scula electrică din acesta.
Talpa de fixare (2) se reglează în funcţie de mobilitatea poziţiei unghiulare necesare a suprafeţei.
Talpa de fixare (2) poate fi scoasă progresiv şi longitudinal în funcţie de pânza de ferăstrău utilizată şi de cazul de utilizare.
Desfă şuruburile (12) cu ajutorul cheii hexagonale (8) şi împinge talpa de fixare (2) în poziţia dorită. Strânge din nou ferm şuruburile şi verifică dacă talpa de fixare este prinsă ferm.
- Tăierea cu pătrundere directă este permisă numai în materiale moi precum lemnul, gips-cartonul sau altele similare! Nu prelucraţi prin tăiere cu penetrare directă materiale metalice!
Pentru tăierea cu pătrundere directă în material utilizaţi numai pânze de ferăstrău scurte.
Aşezaţi scula electrică cu muchia tălpii de fixare (2) pe piesa de prelucrat fără ca pânza de ferăstrău (1) să atingă piesa de prelucrat şi porniţi-o. În cazul sculelor electrice prevăzute cu un sistem de reglare a numărului de curse, selectaţi numărul maxim de curse. Împingeţi şi apăsaţi scula electrică pe piesa de prelucrat şi lăsaţi pânza de ferăstrău să pătrundă lent în aceasta.
Imediat ce talpa de fixare (2) se sprijină în întregime pe piesa de lucru, tăiaţi în continuare de-a lungul liniei de tăiere dorite.
Pentru anumite lucrări, pânza de ferăstrău (1) poate fi rotită la 180°, iar scula electrică poate fi rotită corespunzător.
Cu pânzele de ferăstrău bimetal elastice puteţi să debitaţi, de exemplu, elemente de construcţie proeminente precum ţevi de apă direct pe perete.
- Aveţi grijă ca întotdeauna pânza de ferăstrău să fie mai lungă decât diametrul piesei de prelucrat. Există pericolul de recul.
Poziţionaţi pânza de ferăstrău direct pe perete şi îndoiţi‑o puţin exercitând o apăsare laterală asupra sculei electrice, până când talpa de fixare se sprijină pe perete. Porniţi scula electrică şi tăiaţi piesa de prelucrat, exercitând o apăsare laterală constantă.
Cu ajutorul cârligelor de suspendare (5) poţi suspenda scula electrică, de exemplu, pe o scară. Pentru aceasta, rabatează cârligul de suspendare în poziţia dorită.
- La suspendarea sculei electrice, ai grijă ca pânza de ferăstrău să fie protejată împotriva contactului accidental. Există pericolul de rănire.
Rabatează din nou cârligul de suspendare (5) dacă doreşti să utilizezi scula electrică.