Instrucţiuni de siguranţă suplimentare
- Depozitaţi scula electrică în condiţii de siguranţă atunci când nu o folosiţi. Locul de depozitare trebuie să fie uscat şi să se poată încuia. Astfel va fi împiedicată deteriorarea sculei electrice în urma depozitării sau manevrarea acesteia de către persoane lipsite de experienţă.
- Fixaţi întotdeauna strâns piesa de lucru. Nu prelucraţi niciodată piese care sunt prea mici pentru a putea fi fixate. În caz contrar, distanţa dintre mâna dumneavoastră şi discul de tăiere care se roteşte ar fi prea mică.
- Verificaţi regulat cablul şi nu permiteţi repararea cablului deteriorat decât la un atelier service autorizat de asistenţă tehnică post-vânzări pentru scule electrice Bosch. Înlocuiţi cablurile prelungitoare defecte. Astfel veţi fi siguri că este menţinută siguranţa maşinii.
- Nu vă aşezaţi niciodată pe scula electrică. Vă puteţi răni grav, în cazul în care scula electrică se răstoarnă sau dacă, din greşeală, intraţi în contact cu pânza de ferăstrău.
- Folosiţi întotdeauna apărătoarea de protecţie .Apărătoarea de protecţie protejează utilizatorul împotriva particulelor rupte din discul de tăiere şi a contactului involuntar cu acesta.
- După oprirea maşinii nu frânaţi discul de tăiere prin contrapresiuni laterale. Discul de tăiere se poate deteriora, rupe sau cauza recul.
- Nu lăsaţi niciodată scula electrică din mână, înainte de a se fi oprit complet din funcţionare. Accesoriile care se mai rotesc din inerţie, după oprirea sculei electrice, pot provoca răniri.