Exemple de utilizare (consultaţi imaginile A–G)
La paginile grafice găsiţi ilustraţiile cu exemplele de utilizare.
Distanţa dintre duză şi piesa de prelucrat depinde de materialul de prelucrat (metal, material plastic etc.) şi modul de prelucrare preconizat.
Temperatura optimă pentru fiecare utilizare se determină prin probe practice.
Efectuaţi întotdeauna mai întâi o testare privind debitul de aer şi temperatura. Începeţi cu o distanţă mai mare şi o treaptă de putere inferioară. Adaptaţi distanţa şi treapta de putere după cum este necesar.
Dacă nu sunteţi sigur ce material prelucraţi sau care este efectul aerului fierbinte asupra acestuia, testaţi efectul într-un loc mai puţin vizibil.
Puteţi lucra fără accesorii în cazul tuturor exemplelor de utilizare, cu excepţia „îndepărtării lacului de pe cadrele de ferestre”. Utilizarea accesoriilor propuse vă uşurează, totuşi, munca şi îmbunătăţeşte în mod substanţial calitatea prelucrării.
Pentru aceasta suflantă cu aer cald poţi utiliza toate duzele care sunt disponibile ca accesorii la Bosch.
- Atenţie la înlocuirea duzelor! Nu atinge duza fierbinte. Lasă suflanta cu aer cald să se răcească şi poartă mănuşi de protecţie în timpul înlocuirii. Duza fierbinte poate produce arsuri.
Pentru o răcire mai rapidă, poţi lăsa suflanta cu aer cald să funcţioneze pentru scurt timp cu valoarea cea mai scăzută de reglare a temperaturii.
Fixează duza pentru suprafeţe (14). Înmoaie lacul, pentru scurt timp, cu aer fierbinte şi îndepărtează-l cu un şpaclu curat. Acţiunea îndelungată a căldurii duce la arderea lacului şi îngreunează îndepărtarea.
Mulţi adezivi se înmoaie sub influenţa căldurii. Când adezivul este încălzit, pot fi separate îmbinările sau poate fi îndepărtat excesul de adeziv.
- Înainte de încălzire, verificaţi dacă este, într-adevăr, vorba despre o conductă de apă. De cele mai multe ori, aspectul exterior al conductelor de apă nu poate fi deosebit de conductele de gaze. În niciun caz nu este permisă încălzirea conductelor de gaze.
Fixează duza unghiulară (16). Încălzeşte zonele îngheţate, de preferinţă, dinspre evacuare spre admisie.
Încălziţi cu deosebit de multă atenţie ţevile din material plastic, precum şi îmbinările dintre racorduri, pentru a evita deteriorarea acestora.
Aşază duza de reducţie (20) şi talpa de sudură (19). Piesa de prelucrat care trebuie sudată şi sârma pentru sudură (18) trebuie să fie realizate din acelaşi material (de exemplu, ambele trebuie să fie fabricate din PVC). Cordonul de sudură trebuie să fie curat şi fără urme de unsoare.
Încălziţi cu atenţie locul de sudare, până când devine vâscos. Ţineţi cont de faptul că diferenţa de temperatură dintre starea vâscoasă şi cea lichidă a unui material plastic este mică.
Aplicaţi sârma pentru sudură (18) şi lăsaţi-o să pătrundă în fantă astfel încât să se desprindă un cordon uniform.
Pentru sudarea în puncte, fixează duza de reducţie (20), iar pentru lipirea de ţevi, fixează duza reflectoare (17).
Dacă foloseşti aliaj pentru lipire fără fondant, aplică nişte vaselină pentru lipire sau pastă pentru lipire pe locul lipiturii. Încălzeşte locul lipiturii şi adaugă aliajul pentru lipire. Aliajul pentru lipire trebuie să se topească datorită temperaturii sculei.
După răcirea locului lipiturii, îndepărtează fondantul dacă cazul.