Instrucţiuni de siguranţă
Toate instrucţiunile trebuie citite şi respectate. Dacă camera de inspecţie nu este utilizată conform acestor instrucţiuni, dispozitivele de protecţie integrate în aceasta pot fi perturbate. PĂSTREAZĂ ÎN CONDIŢII OPTIME ACESTE INSTRUCŢIUNI.
- Nu permite repararea camerei de inspecţie decât de către personal de specialitate calificat şi numai cu piese de schimb originale. Numai în acest mod poate fi garantată siguranţa camerei de inspecţie.
- Nu utiliza camera de inspecţie în medii cu risc de explozii, în care se află lichide inflamabile, gaze sau pulberi. În camera de inspecţie se pot produce scântei care pot aprinde praful sau vaporii.
- Înaintea oricăror intervenţii asupra camerei de inspecţie (de exemplu, montare, întreţinere etc.), cât şi în timpul transportului şi depozitării, scoate acumulatorul din aceasta.
- Scoate bateriile din camera de inspecţie dacă urmează să nu o utilizezi pentru o perioadă mai îndelungată de timp. În cazul depozitării mai îndelungate, bateriile se pot coroda şi autodescărca.
- Nu îndreptaţi raza de lumină asupra persoanelor sau animalelor şi nu priviţi nici dumneavoastră direct în raza de lumină, nici chiar de la o depărtare mai mare.
- Înainte de utilizarea camerei de inspecţie, verifică zona de lucru. Nicio parte a camerei de inspecţie nu trebuie să intre în contact cu conductori electrici, piese aflate în mişcare sau substanţe chimice. Întrerupe circuitul electric al conductorilor electrici care trec prin zona de lucru. Aceste măsuri reduc riscul producerii de explozii, electrocutări şi pagube materiale.
- Dacă în zona de lucru se află substanţe nocive pentru sănătate, poartă echipament de protecţie adecvat, precum ochelari de protecţie, mănuşi de protecţie sau mască de protecţie respiratorie. Canalele de evacuare a apei uzate sau zonele similare pot conţine substanţe solide, lichide sau gazoase, care sunt toxice, infecţioase, corozive sau nocive într-un alt mod pentru sănătate.
- Acordă o atenţie deosebită curăţeniei atunci când lucrezi în zone cu substanţe nocive pentru sănătate. Nu mânca în timpul lucrului. Evită contactul cu substanţele nocive pentru sănătate şi, după lucru, curăţă cu apă fierbinte şi săpun mâinile şi celelalte părţi ale corpului care ar fi putut intra în contact cu aceste substanţe. Astfel, este redus pericolul asupra sănătăţii.
- Nu sta în apă atunci când utilizezi camera de inspecţie. Lucrul în apă provoacă riscul de electrocutare.
- Nu deschideţi acumulatorul. Există pericol de scurtcircuit.
- În cazul deteriorării sau utilizării necorespunzătoare a acumulatorului, se pot degaja vapori. Acumulatorul poate arde sau exploda. Aerisiţi bine încăperea şi solicitaţi asistenţă medicală dacă starea dumneavoastră de sănătate se înrăutăţeşte. Vaporii pot irita căile respiratorii.
- În cazul utilizării necorespunzătoare sau al unui acumulator deteriorat, din acumulator se poate scurge lichid inflamabil. Evitaţi contactul cu acesta. În cazul contactului accidental, clătiţi bine cu apă. Dacă lichidul vă intră în ochi, consultaţi de asemenea un medic. Lichidul scurs din acumulator poate cauza iritaţii ale pielii sau arsuri.
- În urma contactului cu obiecte ascuţite ca de exemplu cuie sau şurubelniţe sau prin acţiunea unor forţe exterioare asupra sa, acumulatorul se poate deteriora. Se poate produce un scurtcircuit intern în urma căruia acumulatorul să se aprindă, să scoată fum, să explodeze sau să se supraîncălzească.
- Feriţi acumulatorii nefolosiţi de agrafele de birou, monede, chei, cuie, şuruburi sau alte obiecte metalice mici, care ar putea provoca şuntarea contactelor. Un scurtcircuit între contactele acumulatorului poate duce la arsuri sau incendiu.
- Utilizaţi acumulatorul numai pentru produsele oferite de acelaşi producător. Numai astfel acumulatorul va fi protejat împotriva unei suprasolicitări periculoase.
- Încărcaţi acumulatorii numai cu încărcătoare recomandate de către producător. Un încărcător recomandat pentru acumulatori de un anumit tip poate lua foc atunci când este folosit pentru încărcarea altor acumulatori decât cei prevăzuţi pentru acesta.
Feriţi acumulatorul de căldură, de asemenea, de exemplu, de radiaţii solare continue, foc, murdărie, apă şi umezeală. În caz contrar, există pericolul de explozie şi scurtcircuit. |
Nu aduce accesoriile magnetice în apropierea implanturilor şi altor aparate medicale cum ar fi, de exemplu, stimulatoarele cardiace sau pompele de insulină. Câmpul generat de magneţii accesoriilor poate perturba funcţionarea implanturilor sau aparatelor medicale. |
- Ţineţi accesoriile magnetice la distanţă faţă de suporturile magnetice de date şi de dispozitivele sensibile la câmpurile magnetice. Prin acţiunea magneţilor accesoriilor se poate ajunge la pierderi ireversibile de date.