Montarea dispozitivelor de protecţie

Notă: După ruperea discului de şlefuire în timpul funcţionării sculei electrice sau în cazul deteriorării dispozitivelor de prindere de pe apărătoarea de protecţie/scula electrică, aceasta din urmă trebuie trimisă neîntârziat la centrul de asistenţă tehnică post-vânzare, adresele vezi paragraful „Serviciu de asistenţă tehnică post-vânzări şi consultanţă clienţi“.

Deschide pârghia de tensionare (11). Aşază capacul de protecţie (8) cu camele de codificare (10) în canelura de codificare de pe gulerul axului până când gulerul capacului de protecţie este fixat de flanşa sculei electrice, şi roteşte capacul de protecţie (8) în poziţia dorită. Închide pârghia de tensionare (11).

  • Reglează apărătoarea de protecţie (8) astfel încât aceasta să împiedice orientarea scânteilor în direcţia operatorului.

Poţi modifica forţa de strângere a sistemului de blocare a capacului de protecţie (8) desfiletând sau strângând şurubul de reglare (13). Ai grijă să fie bine fixat capacul de protecţie (8) şi verifică-l cu regularitate.

Observaţie: Camele de codificare de la capacul de protecţie (8) permit montarea unui singur capac de protecţie la scula electrică.

Puneţi apărătoarea de protecţie (9) pe gulerul axului. Adaptaţi poziţia apărătoarei de protecţie (9) la cerinţele procesului de lucru şi blocaţi apărătoarea de protecţie (9) cu şurubul de fixare (12).

  • Reglaţi astfel apărătoarea de protecţie (9) , încât aceasta să împiedice zborul scânteilor în direcţia operatorului.

  • La tăierea pietrei trebuie asigurată aspirarea corespunzătoare a prafului rezultat.

Capacul de protecţie la tăiere (18)/(17) se montează în acelaşi fel precum capacul de protecţie la şlefuire cu şurub de fixare (9) sau capacul de protecţie la şlefuire cu pârghie de strângere (8).

  • Pentru tăiere, utilizează întotdeauna capacul de protecţie la tăiere (18)/(17) sau capacul de protecţie la şlefuire (9)/(8) împreună cu capacul pentru tăiere (19).

Capac pentru tăiere

Montează capacul pentru tăiere (19) pe capacul de protecţie la şlefuire (8)/(9) (consultă imaginea D/G): Roteşte pârghia spre înapoi (➊). Aşază capacul (19) pe capacul de protecţie la şlefuire (8)/(9) (➋). Apasă din nou ferm pârghia pe capacul de protecţie (8)/(9) (➌).
Pentru demontare (consultă imaginea E/H), roteşte pârghia spre înapoi (➊). Desprinde capacul (19) de pe capacul de protecţie (8)/(9) (➋).

Aşază apărătoarea de aspirare pentru tăiere cu sania de ghidare (34) pe gulerul axului. Reglează poziţia apărătorii de aspirare (34) în funcţie de cerinţele procesului de lucru şi fixează apărătoarea de aspirare cu ajutorul şurubului de fixare.

La apărătoarea de aspirare cu sanie de ghidare (34) se poate racorda un aspirator Bosch adecvat. Pentru aceasta, introdu furtunul de aspirare cu adaptorul de aspirare în ştuţul de racord prevăzut pe apărătoarea de aspirare.

Observaţie: Frecarea din timpul aspirării provocată de praful din furtunul de aspirare şi din interiorul accesoriilor provoacă o încărcare electrostatică, pe care utilizatorul o poate experimenta ca o descărcare statică (în funcţie de factorii de mediu şi de starea sa fiziologică). Bosch recomandă în general utilizarea unui furtun de aspirare antistatic (accesoriu) pentru aspirarea pulberilor fine şi a materialelor uscate.

  • Pentru lucrul cu discul-suport din cauciuc (27) sau cu peria oală/peria conică/carota diamantată, foloseşte întotdeauna apărătoarea de mână (26).

Fixează apărătoarea de mână (26) cu mânerul auxiliar (5)/(6).

Înşurubează mânerul auxiliar (5)/(6) pe partea dreaptă sau stângă a capului angrenajului, în funcţie de modul de lucru.

  • Utilizează scula electrică numai împreună cu mânerul auxiliar (5)/(6).
  • Nu mai utiliza scula electrică dacă mânerul auxiliar (5)/(6) este deteriorat. Nu modifica în niciun fel mânerul auxiliar (5)/(6).

Mânerul auxiliar cu amortizor de vibraţii (6) permite lucrul fără vibraţii, utilizarea fiind astfel mai confortabilă şi mai sigură.