Punerea în funcţiune

Pentru conectarea sculei electrice, apasă mai întâi piedica de pornire (6) de pe partea posterioară a sculei electrice. Apoi apasă comutatorul de pornire/oprire (5) şi menţine-l apăsat.

Observaţie: Din considerente legate de siguranţă, comutatorul de pornire/oprire (5) nu poate fi blocat, ci trebuie să fie menţinut apăsat în permanenţă în timpul funcţionării sculei.

Lampa de lucru (14) se aprinde atunci când comutatorul de pornire/oprire (5) este apăsat uşor sau complet şi permite iluminarea zonei de lucru în condiţii de luminozitate nefavorabilă.

Pentru deconectare, eliberează comutatorul de pornire/oprire (5). Ulterior apasă piedica de pornire (6)  de pe partea anterioară a sculei electrice pentru a asigura comutatorul de pornire/oprire (5) împotriva pornirii accidentale.

Protecţia împotriva repornirii previne pornirea necontrolată a sculei electrice după producerea unei pene de curent.

Pentru repunerea în funcţiune a sculei electrice, adu comutatorul de pornire/oprire (5) în poziţia de oprire şi reporneşte scula electrică.

Poţi regla progresiv viteza benzii de ferăstrău exercitând o apăsare mai puternică sau mai uşoară a comutatorului de pornire/oprire (5).

Cu ajutorul rozetei de reglare (4) poţi preselecta viteza benzii şi o poţi modifica în timpul funcţionării.

Treaptă a rozetei de reglare

Viteza benzii (m/min)

1

30

2

45

3

65

4

85

5

100

6

115

Viteza necesară a benzii de şlefuire depinde de material şi de condiţiile de lucru, putând fi determinată printr-o probă practică.

Dacă este folosită conform destinaţiei, scula electrică nu poate fi suprasolicitată. În caz de solicitare prea puternică sau de depăşire a temperaturii admise a acumulatorului, modulul electronic deconectează scula electrică, până când aceasta revine în domeniul optim al temperaturilor de lucru.