Instrucţiuni privind siguranţa pentru ştanţa hidraulică pentru găuri, cu acumulator
AVERTISMENT!
Purtaţi ochelari de protecţie.
Nu introdu niciodată mâinile în zona de lucru a capului sculei, cu excepţia cazului în care este asigurată oprirea acesteia în condiţii de siguranţă. Oprirea în condiţii de siguranţă a sculei electrice este asigurată numai atunci când ştanţa pentru găuri este deschisă complet, iar acumulatorul este extras.
- Operarea sculei electrice poate fi efectuată numai de personal de specialitate calificat, cu vârsta de peste 16 ani. Astfel, reduci riscul de rănire a persoanelor.
- Operarea sculei electrice poate fi efectuată numai de o singură persoană. Informează celelalte persoane aflate în zona periculoasă a sculei electrice. Astfel, reduci riscul de rănire a persoanelor.
- Utilizează scula electrică numai atunci când capul sculei este vizibil şi numai după ce te poţi asigura că nu ţi-ai introdus membrele în zona periculoasă. Astfel, eviţi rănirile.
- Dacă, în timpul lucrului, apare un pericol pentru oameni sau pentru maşină, opreşte scula electrică eliberând butonul de pornire/oprire.
- În situaţii de urgenţă şi înainte de efectuarea oricăror intervenţii la scula electrică, poţi aduce scula electrică în poziţia iniţială prin intermediul returului mecanic. Opreşte scula electrică şi depresurizeaz-o înainte de a o lăsa din mână sau după încheierea lucrului. Pentru a depresuriza scula electrică, acţionează butonul de resetare.
- Utilizează scula electrică exclusiv prin ghidare manuală. Butonul de pornire/oprire şi butonul de resetare trebuie să fie la îndemână, astfel încât să poată fi acţionate în caz de urgenţă.
- Este interzisă utilizarea sculei electrice în stare staţionară. Aceasta nu trebuie să fie aşezată pe podea pentru a fi utilizată, şi nici nu trebuie să fie fixată într-un dispozitiv de strângere.
- Înainte de începerea lucrului, asigură-te că în zona de lucru nu există piese aflate sub tensiune. Dacă în apropiere există piese aflate sub tensiune, ia măsuri de protecţie corespunzătoare. Scula electrică nu este adecvată pentru efectuarea de lucrări la piesele aflate sub tensiune.
- Scoate acumulatorul înainte de a introduce matriţa pentru ştanţare. Această măsură preventivă împiedică pornirea accidentală a sculei electrice.
- Nu utiliza scula electrică în medii explozive.
- Nu deschide scula electrică. În caz contrar, funcţionarea în condiţii de siguranţă nu mai este garantată, iar dreptul la garanţie va fi anulat.
- Pentru a evita supraîncălzirea sculei electrice, nu o utiliza mai mult de 15 minute în regimul de funcţionare continuă. Scula electrică nu este concepută pentru a funcţiona continuu.
- Nu atinge capul de ştanţare decât după ce acesta s-a răcit. Capul de ştanţare se poate înfierbânta puternic în cazul utilizării îndelungate.
- În cazul lucrărilor efectuate la înălţime, asigură scula electrică cu dispozitive corespunzătoare de protecţie împotriva căderii şi asigură-te că sub zona de lucru nu staţionează persoane. În cazul lucrărilor efectuate deasupra capului, poartă cască de protecţie. Astfel pot fi evitate prejudiciile materiale şi vătămarea în cazul unei căderi accidentale a sculei electrice.
- Dacă se constată pierderi de ulei, scula electrică trebuie returnată producătorului.
- Evită contactul cu uleiul hidraulic scurs. În cazul contactului cu pielea, spală temeinic cu apă şi săpun zona afectată. În cazul contactului cu ochii, spală imediat ochii cu apă din abundenţă timp de cel puţin 10 minute. Contactul cu uleiul hidraulic poate duce la iritaţii şi reacţii alergice.
- Extrage acumulatorul numai după ce scula electrică a fost oprită în siguranţă.
- În cazul deteriorării sau utilizării necorespunzătoare a acumulatorului, se pot degaja vapori. Acumulatorul poate arde sau exploda. Aerisiţi bine încăperea şi solicitaţi asistenţă medicală dacă starea dumneavoastră de sănătate se înrăutăţeşte. Vaporii pot irita căile respiratorii.
- Nu modifica şi nu deschide acumulatorul. Există pericolul de scurtcircuit.
- În urma contactului cu obiecte ascuţite ca de exemplu cuie sau şurubelniţe sau prin acţiunea unor forţe exterioare asupra sa, acumulatorul se poate deteriora. Se poate produce un scurtcircuit intern în urma căruia acumulatorul să se aprindă, să scoată fum, să explodeze sau să se supraîncălzească.
- Utilizează acumulatorul numai la produsele producătorului. Numai astfel acumulatorul va fi protejat împotriva unei suprasolicitări periculoase.
Feriţi acumulatorul de căldură, de asemenea, de exemplu, de radiaţii solare continue, foc, murdărie, apă şi umezeală. În caz contrar, există pericolul de explozie şi scurtcircuit. |
AVERTISMENT
Nu lăsa bateria rotundă la îndemâna copiilor. Bateriile rotunde sunt periculoase.
- Bateriile rotunde nu trebuie să fie niciodată înghiţite sau introduse în alte orificii ale corpului. Dacă există suspiciunea că bateria rotundă a fost înghiţită sau a fost introdusă într-un alt orificiu al corpului, consultă imediat un medic. Înghiţirea unei baterii rotunde poate duce în interval de 2 ore la arsuri interne grave şi la deces.