Reglarea adâncimii de frezare

Pentru reglarea brută a adâncimii de frezare (consultă imaginea D şi E) procedează după cum urmează:

  • Aşază scula electrică cu dispozitivul de frezare montat pe piesa de prelucrat.
  • Reglează fin distanţa cursei cu ajutorul butonului rotativ (25). Pentru acesta, roteşte butonul rotativ (25) până când marcajele (19) coincid, conform imaginii. Apoi, roteşte scala (24) la 0.
  • Reglează limitatorul în trepte (9) pe treapta cea mai de jos; limitatorul în trepte se fixează sonor.
  • Desfiletează şurubul (15) de la limitatorul de reglare a adâncimii (14), astfel încât limitatorul de reglare a adâncimii (14) să devină mobil.
  • Împinge spre înapoi pârghia de deblocare (23) şi coboară lent maşina de frezare, până când dispozitivul de frezare (5) atinge suprafaţa piesei de prelucrat. Eliberează din nou pârghia de deblocare (23), pentru a fixa această poziţie.
  • Împinge în jos limitatorul de reglare a adâncimii (14), până când acesta se sprijină pe limitatorul în trepte (9).
    GOF 1250 LCE: Activează afişajul digital al adâncimilor acţionând comutatorul de pornire/oprire (18). Apasă tasta (16) pentru reglarea punctului zero al limitatorului de reglare a adâncimii (14).
    GOF 1250 CE: Adu cursorul cu marcajul de indexare (27) pe poziţia „0“ a scalei adâncimilor de frezare (26).
  • Reglează limitatorul de reglare a adâncimii (14) la adâncimea de frezare dorită şi strânge şurubul (15) limitatorului de reglare a adâncimi  (14).
    GOF 1250 CE: Ai grijă să nu mai deplasezi cursorul cu marcajul de indexare (27).
  • Apasă pârghia de deblocare (23) şi adu maşina de frezare în poziţia cea mai de sus.

În cazul unor adâncimi de frezare mai mari, ar trebui să execuţi mai multe operaţii de prelucrare cu adâncimi mai mici de frezare. Cu ajutorul limitatorului în trepte (9) poţi diviza procesul de frezare în mai multe trepte. Reglează adâncimea de frezare dorită corespunzător treptei inferioare a limitatorului în trepte şi selectează mai întâi treptele superioare pentru primele operaţii de prelucrare. Distanţa dintre trepte poate fi modificată rotind şuruburile de reglare (10).

După o frezare de probă, poţi regla adâncimea de frezare exact la cota dorită, rotind butonul rotativ (25); pentru creşterea adâncimii de frezare, roteşte-l în sens orar, iar pentru reducerea adâncimii de frezare, roteşte-l în sens antiorar. Scala (24) permite orientarea. O rotaţie corespunde unei curse de reglare de 2,0 mm, o diviziune de pe marginea de jos a scalei (24) corespunde unei modificări de 0,1 mm a cursei de reglare. Cursa de reglare maximă este de ±8 mm.

Exemplu: Adâncimea de frezare dorită trebuie să fie de 10,0 mm, iar în urma frezării de probă a rezultat o adâncime de frezare de 9,6 mm.

  • Roteşte scala (24) la 0.
  • Răsuceşte butonul rotativ (25) cu 0,4 mm/4 diviziuni (diferenţa dintre valoarea nominală şi cea reală) în sens orar.
  • Verifică adâncimea de frezare selectată printr‑o nouă frezare de probă.

GOF 1250 CE: După reglarea adâncimii de frezare, nu mai modifica poziţia cursorului (27) de pe limitatorul de reglare a adâncimii (14), pentru a putea citi oricând pe scala (26) adâncimea de frezare curentă.

GOF 1250 LCE: Adâncimea de frezare curentă este afişată pe afişajul (21).