Reglarea penei de despicat
Pana de despicat (7) previne blocarea pânzei de ferăstrău (33) în fanta dintre tăieturi. În caz contrar, ar putea exista pericolul de recul atunci când pânza de ferăstrău se agaţă în piesa de prelucrat.
Aveţi întotdeauna grijă ca pana de despicat să fie reglată corect:
- Spaţiul radial dintre pânza de ferăstrău şi pana de despicat trebuie să fie de cel mult 3−8 mm.
- Grosimea penei de despicat trebuie să fie mai mică decât lăţimea de tăiere şi mai mare decât grosimea corpului pânzei de ferăstrău.
- Pana de despicat trebuie să fie întotdeauna coliniară cu pânza de ferăstrău.
- Pentru tăieri de separare normale, pana de despicat trebuie să se afle întotdeauna în cea mai înaltă poziţie posibilă.
Reglarea înălţimii penei de despicat (consultă imaginea H)
Pentru tăierea canelurilor trebuie să reglezi înălţimea penei de despicat.
- Folosiţi scula electrică pentru canelare sau fălţuire numai împreună cu un dispozitiv de protecţie adecvat (de exemplu, apărătoare tip tunel, pieptene de ghidare).
- Deschide pârghia de strângere (49) şi scoate capacul de protecţie (6) din canelura penei de despicat (7).
Pentru a proteja capacul de protecţie împotriva deteriorărilor, depozitează-l în suportul prevăzut în acest scop (22) de pe carcasă (consultă de asemenea imaginea R1). - Roteşte manivela (20) în sens orar până la opritor, astfel încât pânza de ferăstrău (33) să se afle în cea mai înaltă poziţie posibilă deasupra mesei de lucru pentru ferăstrău.
- Detensionaţi pârghia de strângere (46).
- Trage pana de despicat de pe ştifturile (47) (trage puţin în afară pârghia de strângere (46)) şi împinge în jos, până la opritor, pana de despicat (7).
- Fixaţi cele două ştifturi (47) în orificiile superioare ale penei de despicat şi strângeţi din nou ferm pârghia de strângere (46).