Avertismente privind siguranţa la utilizarea pistolului cu cuie
- Porneşte întotdeauna de la premisa să scula conţine cuie. Manevrarea neatentă a pistolului cu cuie poate duce la împuşcarea accidentală a cuielor şi poate provoca răniri.
- Nu îndrepta scula spre tine sau spre persoanele din apropiere. Declanşarea involuntară va determina împuşcarea cuielor şi va provoca răniri.
- Nu acţiona scula decât atunci când aceasta se sprijină ferm pe piesa de prelucrat. Dacă scula nu se află în contact cu piesa de prelucrat, cuiul ar putea fi deviat în altă direcţie, departe de ţinta ta.
- Deconectează scula de la sursa de energie electrică în cazul în care cuiul se blochează în sculă. În momentul scoaterii unui cui blocat, pistolul cu cuie se poate activa în mod accidental atunci când este conectat la priza electrică.
- Fii prudent atunci când scoţi cuiul blocat. Mecanismul poate fi în stare de compresie, iar cuiul poate fi împuşcat în mod forţat atunci când se încearcă remedierea blocajului.
Instrucţiuni suplimentare privind siguranţa pentru GNB 18V-38:
- Nu utiliza acest pistol cu cuie în scopul fixării cablurilor electrice. Nu este conceput pentru instalarea de cabluri electrice şi poate deteriora izolaţia acestora, ducând astfel la electrocutare sau pericol de incendiu.
Instrucţiuni suplimentare privind siguranţa pentru GNB 18V-40:
- La fixarea cablurilor electrice, asigură-te că acestea nu sunt sub tensiune. Ţine pistolul cu cuie numai de mânerele izolate. Utilizează numai cuie destinate instalării de cabluri electrice. Asigură-te că cuiele nu au deteriorat izolaţia cablurilor electrice. Un cui care deteriorează izolaţia cablurilor electrice poate duce la electrocutare şi la pericol de incendiu.
- Deconectează pistolul cu cuie de la sursa de energie electrică atunci când încarci şi descarci cuie, când efectuezi reglaje sau schimbi accesoriile. Pistolul cu cuie poate fi activat accidental atunci când este conectat la sursa de energie electrică, ceea ce poate provoca răniri.
- Ai grijă atunci când manipulezi cuie, mai ales în timpul încărcării şi descărcării acestora. Cuiele au vârfuri ascuţite care pot provoca răniri.
- Ţine degetele la distanţă de declanşator atunci când nu utilizezi pistolul cu cuie şi atunci când te deplasezi dintr-o poziţie de operare în alta. Declanşarea neaşteptată va duce la descărcarea unui cui, ceea ce poate duce la răniri.
- Ţineţi pistolul cu cuie de mânerele izolate atunci când execuţi lucrări la care cuiul poate intra în contact cu conductoare electrice ascunse. Contactul unui cui cu un conductor aflat „sub tensiune” poate pune sub tensiune componentele metalice ale pistolului cu cuie şi provoca electrocutarea operatorului.
- Ţine ferm pistolul cu cuie în timpul funcţionării acestuia. Reculul necontrolat al pistolului cu cuie poate provoca o activare accidentală, care se poate solda cu răniri.
- Ţine toate membrele corpului, de exemplu, mâinile şi picioarele etc. la distanţă de direcţia de tragere a sculei. Cuiul ar putea penetra piesa de prelucrat, precum şi orice obiect din spatele acesteia, ceea ce se poate solda cu răniri.
- Când utilizezi pistolul cu cuie, ţine toate membrele corpului, de exemplu, mâinile şi picioarele, etc. la distanţă de zona de împuşcare a cuielor în piesa de prelucrat. Cuiul ar putea devia şi ieşi din piesa de prelucrat, ceea ce poate duce la răniri.
- Folosiţi detectoare adecvate pentru a localiza conducte de alimentare ascunse sau adresaţi‑vă în acest scop regiei locale furnizoare de utilităţi. Contactul cu conductorii electrici poate duce la incendiu şi electrocutare. Deteriorarea unei conducte de gaz poate provoca explozii. Străpungerea unei conducte de apă provoacă pagube materiale.
- În cazul deteriorării sau utilizării necorespunzătoare a acumulatorului, se pot degaja vapori. Acumulatorul poate arde sau exploda. Aerisiţi bine încăperea şi solicitaţi asistenţă medicală dacă starea dumneavoastră de sănătate se înrăutăţeşte. Vaporii pot irita căile respiratorii.
- Nu modifica şi nu deschide acumulatorul. Există pericolul de scurtcircuit.
- În urma contactului cu obiecte ascuţite ca de exemplu cuie sau şurubelniţe sau prin acţiunea unor forţe exterioare asupra sa, acumulatorul se poate deteriora. Se poate produce un scurtcircuit intern în urma căruia acumulatorul să se aprindă, să scoată fum, să explodeze sau să se supraîncălzească.
- Utilizează acumulatorul numai la produsele producătorului. Numai astfel acumulatorul va fi protejat împotriva unei suprasolicitări periculoase.
Feriţi acumulatorul de căldură, de asemenea, de exemplu, de radiaţii solare continue, foc, murdărie, apă şi umezeală. În caz contrar, există pericolul de explozie şi scurtcircuit. |
Poartă căşti antifonice şi ochelari de protecţie în timpul utilizării sculei electrice.
- Nu utiliza scula electrică şi cuiele pe materiale foarte moi (de exemplu, lemn, materiale de construcţii uşoare). Cuiele pot pătrunde în substrat şi pot provoca răniri.
- Nu utiliza scula electrică şi cuiele pe materiale foarte dure (de exemplu, oţel de rezistenţă superioară, piatră naturală foarte dură), precum şi pe tipuri de beton cu rezistenţă mai mare la compresiune sau cu agregate cu rezistenţă mai mare la compresiune. Dacă materialul este prea dur, cuiul poate ricoşa, se poate rupe şi poate ieşi, poate intra în contact cu tine sau alte persoane, provocând răniri.
- Nu ţine niciodată scula electrică în unghi ascuţit faţă de substrat. Scula electrică trebuie să fie poziţionată vertical pe substrat. Pe substrat nu trebuie existe impurităţi.
- Nu dezactiva sau scoate elementul de contact. Elementul de contact serveşte ca mecanism de siguranţă pentru a reduce riscul de declanşare involuntară. Dezactivarea acestei componente poate duce la declanşarea involuntară.
- Utilizează scula electrică numai dacă elementul de contact funcţionează corespunzător. Dacă elementul de contact este defect, scula electrică se poate declanşa în mod neaşteptat.
- Încarcă întotdeauna mai întâi cuiele în magazia sculei electrice înainte de a monta acumulatorul. Astfel se reduce riscul ca un cui să vă lovească pe tine sau pe alte persoane şi să provoace răniri.
- Nu bate niciodată cuie în apropierea materialelor inflamabile. La unele tipuri de cuie, pot ieşi scântei din elementul de contact în timpul inserării cuielor.
- Nu bate un cui peste un altul. În caz contrar, cuiul ar putea să devieze sau scula electrică ar putea avea o reacţie neaşteptată.