Naulaimen turvallisuusohjeet
- Lähde aina siitä olettamuksesta, että työkalussa on nauloja. Naulaimen varomaton käyttö voi aiheuttaa naulojen tahattoman laukaisun ja tapaturmia.
- Älä kohdista työkalua itseäsi tai sivullisia kohti. Tahaton liipaisimen painallus laukaisee naulan ja voi johtaa tapaturmaan.
- Älä laukaise työkalua ennen kuin se on tukevasti työkappaletta vasten. Jos työkalu ei kosketa työkappaletta, naula voi eksyä kohteesta.
- Irrota työkalu virtalähteestä, jos naula jumittuu työkaluun. Kun irrotat jumittuneen naulan, naulain voi laueta tahattomasti, jos se on kytketty virtalähteeseen.
- Noudata varovaisuutta irrottaessasi jumittuneen naulan. Mekanismi voi olla jännittyneessä tilassa ja laukaista naulan suurella nopeudella yrittäessäsi avata jumittuman.
Lisäturvallisuusohje tuotteelle GNB 18V-38:
- Älä käytä tätä naulainta sähköjohtojen kiinnittämiseen. Sitä ei ole tarkoitettu sähköjohtojen asennukseen, koska se saattaa vaurioittaa sähköjohtojen eristeitä. Tällöin syntyy sähköiskun ja tulipalon vaara.
Lisäturvallisuusohje tuotteelle GNB 18V-40:
- Kun kiinnität sähköjohtoja, varmista, että ne ovat jännitteettömiä. Pidä naulaimesta kiinni vain sen eristetyistä kahvapinnoista. Käytä vain sähköjohtojen asennukseen tarkoitettuja nauloja. Varmista, etteivät naulat vahingoita sähköjohdon eristettä. Sähköisku- ja tulipalovaara, jos naula rikkoo sähköjohdon eristeen.
- Irrota naulain virtalähteestä, kun täytät tai tyhjennät naulalippaan, teet säätöjä tai vaihdat tarvikkeita. Naulain voi laueta vahingossa, jos se liitetään virtalähteeseen, mikä voi johtaa henkilövahinkoon.
- Käsittele nauloja varovaisesti, etenkin täyttäessäsi tai tyhjentäessäsi lipasta. Terävät naulat voivat aiheuttaa henkilövahinkoja.
- Pidä sormet poissa liipasimesta, kun et käytä tätä naulainta ja kun siirryt naulauskohdasta toiseen. Odottamaton laukaisu ampuu naulan, mikä voi johtaa henkilövahinkoon.
- Pidä kiinni naulaimen eristetyistä kahvapinnoista, kun teet sellaisia töitä, joissa naula voi koskettaa piilossa olevia sähköjohtoja. Jos naula koskettaa virrallista sähköjohtoa, tämä voi tehdä naulaimen suojaamattomat metalliosat virrallisiksi ja aiheuttaa sähköiskun laitteen käyttäjälle.
- Pidä naulain tukevassa otteessa käytön aikana. Naulaimen hallitsematon takaisku voi johtaa tahattomaan laukaisuun, mikä voi aiheuttaa henkilövahingon.
- Pidä kaikki kehon osat, kuten kädet ja jalat jne., poissa työkalun naulaussuunnasta. Naula voi tunkeutua työkappaleen läpi sekä kaikkiin sen takana oleviin esineisiin, mikä voi aiheuttaa henkilövahinkoja.
- Kun käytät naulainta, pidä kaikki kehon osat, kuten kädet ja jalat jne., poissa siltä työkappaleen alueelta, johon kiinnität nauloja. Naula voi taipua ja sinkoutua irti työkappaleesta, mikä voi johtaa henkilövahinkoon.
- Käytä sopivia etsintälaitteita piilossa olevien syöttöjohtojen paikallistamiseksi, tai käänny paikallisen jakeluyhtiön puoleen. Kosketus sähköjohtoon saattaa johtaa tulipaloon ja sähköiskuun. Kaasuputken vahingoittaminen saattaa johtaa räjähdykseen. Vesijohtoputken puhkaisu aiheuttaa aineellisia vahinkoja.
- Akusta saattaa purkautua höyryä, jos akku vioittuu tai jos akkua käytetään epäasianmukaisesti. Akku saattaa syttyä palamaan tai räjähtää. Järjestä tehokas ilmanvaihto ja käänny lääkärin puoleen, jos havaitset ärsytystä. Höyry voi ärsyttää hengitysteitä.
- Älä avaa akkua äläkä tee siihen mitään muutoksia. Oikosulkuvaara.
- Terävät esineet (esimerkiksi naulat ja ruuvitaltat) tai kuoreen kohdistuvat iskut saattavat vaurioittaa akkua. Tämä voi johtaa akun oikosulkuun, tulipaloon, savuamiseen, räjähtämiseen tai ylikuumenemiseen.
- Käytä akkua vain sen valmistajan tuotteissa. Vain tällä tavalla saat estettyä akun vaarallisen ylikuormituksen.
Suojaa akkua kuumuudelta, esimerkiksi pitkäaikaiselta auringonpaisteelta, tulelta, lialta, vedeltä ja kosteudelta. Räjähdys- ja oikosulkuvaara. |
Käytä kuulosuojaimia ja suojalaseja työskennellessäsi sähkötyökalun kanssa.
- Älä käytä sähkötyökalua ja nauloja erittäin pehmeisiin materiaaleihin (esim. puuhun, keveisiin rakennusmateriaaleihin). Naulat voivat tunkeutua materiaalin läpi ja aiheuttaa vammoja.
- Älä käytä sähkötyökalua ja nauloja erittäin koviin materiaaleihin (esim. suurlujuusteräkseen, erittäin kovaan luonnonkivimateriaaliin) tai sellaisiin betonilaatuihin/kiviaineksiin, joiden puristuslujuus on erittäin suuri. Jos materiaali on liian kovaa, naula voi kimmota, murtua tai irrota, jolloin se voi osua sinuun tai sivullisiin ja aiheuttaa vammoja.
- Älä missään tapauksessa pidä sähkötyökalua jyrkässä kulmassa pintaan nähden. Sähkötyökalun on oltava kohtisuorassa alustaan nähden. Alustalla ei saa olla likaa.
- Älä deaktivoi tai poista kosketusosaa. Kosketusosa toimii turvamekanismina, joka vähentää tahattoman liipaisun vaaraa. Tämän osan deaktivointi saattaa johtaa tahattomaan liipaisuun.
- Käytä sähkötyökalua vain, jos sen kosketusosa toimii asianmukaisesti. Jos kosketusosa on viallinen, sähkötyökalu voi laukaista naulan odottamatta.
- Täytä aina ensin lipas nauloilla, ennen kuin asennat akun paikalleen. Tällä tavalla vähennät vaaraa, että naula pääsee laukeamaan vahingossa ja vahingoittaa sinua tai sivullisia.
- Älä missään tapauksessa kiinnitä nauloja palonarkojen materiaalien lähellä. Joiden naulalaatujen kiinnitystyössä voi lentää kipinöitä kosketusosasta.
- Älä lyö naulaa toisen naulan päälle. Tästä voisi aiheutua naulan ohjautuminen sivuun tai sähkötyökalun odottamaton reagointi.