Instrucţiuni de lucru
- Înainte de efectuarea oricăror lucrări la scula electrică (de exemplu, întreţinere, înlocuirea accesoriului, curăţare etc.), scoate acumulatorul din scula electrică. În cazul acţionării involuntare a comutatorului de pornire/oprire, există pericolul de rănire.
- Scula electrică nu este adecvată pentru utilizare în regim staţionar. Nu trebuie, de exemplu, să fie prinsă în menghine sau să fie fixată pe un banc de lucru.
- Purtaţi mănuşi de protecţie în timpul lucrului. La tabla tăiată se formează bavuri ascuţite care vă pot răni.
- Atenţie la manipularea aşchiilor de la tăiere. Aşchiile au vârfuri ascuţite, care te pot răni.
Porneşte scula electrică şi numai după aceasta îndreapt-o spre piesa de prelucrat. Ţine întotdeauna scula electrică perpendicular pe suprafaţa tablei şi nu o răsuci.
Tăierea are loc în timpul cursei de coborâre a ştanţei. Condu uniform scula electrică, împingând-o uşor în direcţia de tăiere. Un avans prea puternic reduce considerabil durata de viaţă utilă a accesoriilor şi poate deteriora scula electrică.
Scula electrică lucrează mai lin atunci când este ridicată uşor în timpul tăierii. Dacă ştanţa se blochează în timpul tăierii, opreşte scula electrică, lubrifiază ştanţa şi detensionează tabla. Nu forţa, pentru a nu deteriora ştanţa şi matriţa.
Dacă este utilizată conform destinaţiei, scula electrică nu poate fi suprasolicitată. În cazul unei solicitări prea puternice sau depăşirii intervalului de temperatură admis a acumulatorului, turaţia se va reduce sau scula electrică se va deconecta. În cazul scăderii frecvenţei curselor, scula electrică va putea funcţiona din nou la turaţie maximă numai după atingerea temperaturii admise a acumulatorului. În cazul opririi automate, deconectaţi scula electrică, lăsaţi acumulatorul să se răcească, iar apoi reconectaţi scula electrică.