Instrucţiuni de lucru
- Înaintea oricăror intervenţii asupra sculei electrice scoateţi cablul de alimentare afară din priză.
Pentru găurire, slăbiţi frâna de blocare (29) până când crucea rotativă (17) poate fi mişcată liber. Pentru aceasta, fixaţi crucea rotativă pentru a evita alunecarea necontrolată a sculei electrice.
Găuriţi cu turaţie scăzută în treapta întâi, până când carota se va roti fără vibraţii în materialul de lucru. Apoi, dacă este cazul, comutaţi în treapta a 2‑a.
În timpul găuririi adaptaţi forţa de apăsare la materialul prelucrat. Găuriţi cu presiune uniformă. Ocazional, retrageţi puţin carota din gaură, pentru ca noroiul de foraj, respectiv praful să fie îndepărtate din segmentele diamantate.
Întoarceţi în jos scula electrică cu ajutorul crucii rotative (17) până la atingerea adâncimii de găurire dorite. Apoi ridicaţi‑o, rotind în sens invers manivela până când carota este în întregime vizibilă.
Pentru a atinge lungimea de lucru maximă posibilă, trebuie să îndepărtaţi miezul găurit imediat ce acesta umple complet carota. Apoi introduceţi din nou carota în gaură şi găuriţi până la .
În cazul în care carota se blochează sau se agaţă, antrenarea arborelui portburghiu va fi întreruptă. În această situaţie opriţi imediat scula electrică pentru a evita uzura şi degajarea de căldură.
Deblocaţi carota răsucind-o spre dreapta sau spre stânga, utilizând o cheie fixă corespunzătoare. Pentru aceasta, extrageţi cu atenţie scula electrică din gaură.
Dacă se depăşeşte pragul de suprasarcină, scula electrică începe să pulseze perceptibil. Reduceţi presiunea de apăsare până când scula electrică funcţionează din nou normal.
Dacă nu se reduce forţa de apăsare, scula electrică se opreşte din funcţionare. După aceasta puteţi reporni imediat scula electrică, dar trebuie să continuaţi lucrul cu o forţă de apăsare redusă.
Găurire umedă: După găurire, lăsaţi apa să curgă pentru scurt timp, pentru a elimina prin spălare noroiul de foraj dintre carotă şi miezul găurit.
Dacă miezul găurit rămâne înţepenit în carotă, loviţi carota utilizând o bucată de lemn moale sau de material plastic şi desprindeţi astfel miezul găurit. Dacă este necesar, împingeţi miezul găurit utilizând o baghetă pentru a‑l scoate afară din carotă.
Observaţie: Nu loviţi carota utilizând obiecte dure (pericol de deformare)!