Punere în funcţiune

Pentru aprinderea, respectiv stingerea lămpii de lucru (12) apăsaţi tasta lămpii de lucru (1).

  • Nu priviţi direct în lampa de lucru, aceasta vă poate orbi.

  • Asiguraţi-vă că puteţi acţiona întrerupătorul pornit/oprit fără a lăsa din mână mânerul.

Pentru pornirea sculei electrice, împingeţi spre înainte comutatorul de pornire/oprire (3) până când se aprinde comutatorul „I”.

Pentru oprirea sculei electrice, împingeţi spre înapoi comutatorul de pornire/oprire (3) până când se aprinde comutatorul „0”.

  • Asiguraţi-vă că puteţi acţiona întrerupătorul pornit/oprit fără a lăsa din mână mânerul.

Pentru pornirea sculei electrice apăsaţi întrerupătorul pornit/oprit (3).

Pentru blocarea întrerupătorului pornit/oprit (3), ţineţi-l apăsat şi împingeţi dispozitivul de blocare (2) spre dreapta sau spre stânga.

Pentru oprirea sculei electrice eliberaţi întrerupătorul pornit/oprit (3). Dacă întrerupătorul pornit/oprit (3) este blocat, mai întâi apăsaţi-l şi apoi eliberaţi-l.

Protecţia împotriva repornirii previne pornirea necontrolată a sculei electrice după producerea unei pene de curent.

Pentru repunerea în funcţiune a sculei electrice, adu comutatorul de pornire/oprire (3) în poziţia de oprire şi reporneşte scula electrică.

Sistemul electronic constant menţine frecvenţa curselor aproape constantă la funcţionarea în gol şi sub sarcină, asigurând un randament uniform de lucru.

Puteţi regla fără trepte numărul de curse al sculei electrice deja pornite, exercitând o apăsare mai puternică sau mai uşoară asupra întrerupătorului Pornit/Oprit (3).

O apăsare uşoară asupra întrerupătorului Pornit/Oprit (3) are drept efect un număr redus de curse. Pe măsură ce apăsarea creşte, se măreşte corespunzător şi numărul de curse.

Cu rozeta de de reglare pentru preselecţia număru‌lui de curse (4) puteţi preselecta numărul de curse şi îl puteţi modifica în timpul funcţionării.

Frecvenţa necesară a curselor depinde de material şi de condiţiile de lucru, putând fi determinat prin probă practică.

Reducerea frecvenţei curselor este recomandată:

  • la aşezarea pânzei de ferăstrău pe piesa de prelucrat, pentru a putea poziţiona mai precis pânza de ferăstrău,
  • la debitarea materialului plastic şi aluminiului, pentru a preveni topirea materialului.

Atunci când se lucrează un timp mai îndelungat cu un număr mai mic de curse scula electrică se poate înfierbânta puternic. Demontaţi pânza de ferăstrău şi lăsaţi scula electrică să funcţioneze în gol cu numărul maxim de curse, pentru a se răci, timp de aproximativ 3 min.